‘ Werken, televisie kijken en doodgaan, dát leven wil ik niet! ‘ - Ellen van Langen

 

(c) Bastiaan Heus
‘ Werken, televisie kijken en doodgaan, dát leven wil ik niet! ‘ - Ellen van Langen

 

(c) Bastiaan Heus
‘ Werken, televisie kijken en doodgaan, dát leven wil ik niet! ‘ - Ellen van Langen
(c) Bastiaan Heus
‘ Werken, televisie kijken en doodgaan, dát leven wil ik niet! ‘ - Ellen van Langen
(c) Jeremy Bertels
‘ Werken, televisie kijken en doodgaan, dát leven wil ik niet! ‘ - Ellen van Langen
(c) Bastiaan Heus

Filosofie

Topsport met begrip voor een maatschappelijke carrière

Team Thuijs weet als geen ander dat je fulltime atleet moet zijn om wereldkampioen te worden. Binnen Team Thuijs is daar uiteraard alle ruimte toe. Team Thuijs waardeert, accepteert en respecteert het echter ook als – naast het hardlopen – aan een maatschappelijke carrière wordt gewerkt. Team Thuijs zoekt in dat geval naar de goede balans tussen hardlopen en werk of studie. Je hoeft dus niet per se de ambitie te hebben om wereldkampioen te worden. Er wordt wel van je verwacht dat je de ambitie hebt om tot de Nederlandse top te (gaan) behoren.

Maatwerkprogramma's

Binnen Team Thuijs wordt met maatwerkprogramma’s gewerkt. Deze programma’s worden door de trainer opgesteld en zijn – binnen bepaalde marges – het resultaat van drie eigen keuzes van de atleet:

  • welke doelen stel je jezelf? 
  • hoeveel tijd wil/kan je investeren in het behalen van jouw doelen?
  • hoeveel heb je ervoor over om jouw doelen te halen?

Het opstellen van het maatwerkprogramma gaat dus in samenspraak met de atleet. Het uitvoeren van het programma is echter niet vrijblijvend. Afspraak is afspraak.

Voelen

Bij Team Thuijs leer je te luisteren naar je eigen gevoel. Elke atleet moet zelf kunnen vaststellen hoe het met zijn/haar lichaam en geest ervoor staat. Hoe voel je je als je ’s ochtends opstaat? Hoe voel je je tijdens de training? Hoe moe ben je? Alleen jij kan de vorm van de dag inschatten.

Hoe jij je op een bepaalde dag voelt, bepaalt mede hoe hard je die dag kan trainen. Trainingsprogramma’s van Team Thuijs bevatten daarom nooit tijden maar enkel richtlijnen. Als atleet weet je immers zelf hoe hard je normaal gesproken bijvoorbeeld 6 maal 1000 meter met 2 minuten pauze kan lopen. Voel je je scherp en fit, dan kan je wellicht wat harder. Maar voel je je vermoeid, dan gaat het een keer wat langzamer.

Train wat je kunt verbeteren

Iedereen kan hardlopen. Alleen kan niet iedereen even hard lopen. Je zal het moeten doen met wat je hebt. Wat je hebt, valt in twee componenten uiteen:

  • dingen die je niet kan beïnvloeden (denk aan lichaamslengte, bouw en spiervezeltype); en 
  • dingen die je wél kan beïnvloeden.

Team Thuijs richt zich op het tweede component: alles wat te beïnvloeden is en wat dus te verbeteren valt. Hierbij zijn de te beïnvloeden kernwaarden: techniek, kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en mentaliteit (discipline). Deze waarden worden zonder uitzondering het hele jaar door getraind.

Eenvoud

Snelheid = paslengte x frequentie.
Het is zo simpel als dat. De trainingen zijn erop gericht te zoeken naar jouw persoonlijke optimum hierin. Vervolgens wordt eraan gewerkt dit optimum zo lang mogelijk vol te houden.

Winstoogmerk

Team Thuijs is geen commercieel team en heeft geen winstoogmerk.

Doping

Doping is walgelijk en pervers en heeft binnen Team Thuijs uiteraard geen plaats.
Frans Thuijs
"Het is heel erg eenvoudig iets heel erg moeilijk te maken. Het is heel erg moeilijk iets heel erg eenvoudig te houden"
Inschrijven proeftraining
Geen moeilijk gedoe bij Team Thuijs. Gewoon meedoen. Zelf meemaken en ervaren is immers de beste manier om erachter te komen of Team Thuijs iets voor jou is. Schrijf je in en train mee. Uiteraard met vooraf een introductie door Frans zelf. Schrijf je nu in
Contact

Team Thuijs
Pr. Willem Alexanderplantsoen 10
3738 DK Maartensdijk

fthuijs@fransthuijs.nl

© Copyright 2019 Team Thuijs, All right reserved.
Frans Thuijs B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.