‘ Werken, televisie kijken en doodgaan, dát leven wil ik niet! ‘ - Ellen van Langen

 

(c) Bastiaan Heus
‘ Werken, televisie kijken en doodgaan, dát leven wil ik niet! ‘ - Ellen van Langen

 

(c) Bastiaan Heus
‘ Werken, televisie kijken en doodgaan, dát leven wil ik niet! ‘ - Ellen van Langen
(c) Bastiaan Heus
‘ Werken, televisie kijken en doodgaan, dát leven wil ik niet! ‘ - Ellen van Langen
(c) Jeremy Bertels
‘ Werken, televisie kijken en doodgaan, dát leven wil ik niet! ‘ - Ellen van Langen
(c) Bastiaan Heus

De Trainer

Er is veel over Frans Thuijs (1955) gezegd en geschreven. Daarbij wordt hij vaak neergezet als (a) een eigenaardige, arrogante kwast of (b) een leuke, zelfverzekerde persoonlijkheid. Zelf houdt hij het erop dat mensen die hem niet (goed) kennen, hem vaak een arrogante kwast vinden en dat mensen die hem beter kennen, hem een leuk en bijzonder persoon vinden. Veel doet het hem overigens niet wat anderen van hem denken: van jongs af aan leeft hij zijn eigen leven en handelt hij op basis van eigen gedachten en inzichten. Om het allemaal een beetje werkbaar te houden, hanteert hij als stelregel: ‘de wereld is normaal en ik ben gek’ (al vindt hij natuurlijk eigenlijk dat het andersom is of in ieder geval zou moeten zijn).

In 1973 is Frans aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam begonnen, waar hij in zijn derde jaar op het idee kwam om ‘ergens’ wereldkampioen in te worden. Nadat hij zich bij de Amsterdamse Atletiek Combinatie (AAC) had aangemeld, is hij als een bezetene gaan trainen. Wereldkampioen is hij er nooit mee geworden, maar het heeft wel geresulteerd in een aantal mooie resultaten op Nederlands kampioenschappen (waaronder drie maal een vijfde plaats op de 3000 meter steeple chase, negende op de tien kilometer en zevende op de marathon).

Na enkele jaren als gymnastiekleraar in het middelbaar onderwijs te hebben gewerkt, heeft Frans rond zijn dertigste de switch naar projectleiding in de automatisering (ICT) gemaakt. Ongeveer in dezelfde periode heeft hij de keuze gemaakt om (atletiek)trainer te worden en dat vanaf het begin serieus aan te pakken. Frans Thuijs is er de man namelijk niet naar om dingen half te doen. De resultaten zijn bekend: op de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona werd Christine Toonstra elfde op tien kilometer en won Ellen van Langen goud op de 800 meter.

In 1996 heeft Frans het trainerschap op een laag pitje gezet en zich gefocust op zijn interim-management bedrijf Frans Thuijs B.V. Helemaal los kon hij de topsport echter niet laten: hij heeft anderhalf jaar tennisser Mario Ancic begeleid (die in die tijd van de 85e naar de 18e plek op de ATP-ranglijst steeg), hij heef een half jaar de loop-, kracht- en conditietrainingen van Michaëlla Krajiceck verzorgd (in welke periode ze van een zware knieblessure herstelde, haar eerste WTA-titel won en van de 90e naar de 40e plek op de WTA-ranglijst steeg) en heeft hij anderhalf jaar aan het fysiek van hockeyer Sander de Wijn gewerkt (in welke periode hij definitief van Jong Oranje naar het Nederlands elftal doorbrak).

Eind 2012 heeft Frans de keuze gemaakt om weer als (atletiek)trainer aan de slag te gaan, mede omdat Nils Pennekamp en Yvonne Hak hem daartoe – los van elkaar – benaderden. Op de vraag wat zijn belangrijkste overweging was, antwoordt Frans: “omdat werken met mensen die besluiten een (korte) periode in hun leven iets bijzonders te willen doen, het mooiste is wat er bestaat.”
Frans Thuijs
“Toeval bestaat niet. Prestaties kunnen worden geregisseerd en de eventuele remmende factor daarbij is niet het talent (talent is namelijk overal), maar de besturing van dat talent (managers, trainers, opvoeders en vooral bestuurders).”
Inschrijven proeftraining
Geen moeilijk gedoe bij Team Thuijs. Gewoon meedoen. Zelf meemaken en ervaren is immers de beste manier om erachter te komen of Team Thuijs iets voor jou is. Schrijf je in en train mee. Uiteraard met vooraf een introductie door Frans zelf. Schrijf je nu in
Contact

Team Thuijs
Pr. Willem Alexanderplantsoen 10
3738 DK Maartensdijk

fthuijs@fransthuijs.nl

© Copyright 2019 Team Thuijs, All right reserved.
Frans Thuijs B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.